Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pindasaus

E-mail Print PDF
User Rating: / 14
PoorBest 

Zelf pindasaus maken is niet zo moeilijk. Heerlijk bij patat, maar ook bij gebakken tahoe en nasi. Voor pindasaus die over de Gado gado gaat, heb ik een apart recept.

Ingredienten

Bereidingswijze

Ui pellen en fijnsnijden. Knoflook pellen.

In een steelpan olie verhitten. Ui toevoegen en een minuut roerbakken. Sambal toevoegen en een halve minuut meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Gemberpoeder en suiker toevoegen. Ketjap toevoegen en roerbakken tot de suiker opgelost is. Pindakaas toevoegen en even roerbakken. Blussen met water met scheutjes tegelijk.

Pindasaus tegen de kook aanbrengen en een paar minuten warm houden. Als de saus te droog wordt, een beetje water toevoegen.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.