Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Op weg naar Kerst 2017: vegetarisch of veganistisch Kerstdiner

E-mail Print PDF

Het is weer bijna december en dus komt "het probleem" Kerstdiner er weer aan. Wat eet je als vegetariër/veganist? Eet de hele tafel hetzelfde of moet je voor 1 persoon iets aanpassen? Wordt het een meergangendiner of gourmetten?

Voor een meergangendiner ben ik uitgegaan van 4 gangen: voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht. Je kan natuurlijk meer gangen toevoegen, maar zorg er dan voor dat de porties niet te groot worden en er ook wat lichte gangen tussen zitten, anders haakt iedereen halverwege af.

Voor het voorgerecht zou ik gaan voor auberginerolletjes met hummus. Je kan het klaarmaken tot het moment van doorwarmen en dat doorwarmen iets langer vlak voor opdienen doen. De hummus kan je enkele dagen eerder maken, of eventueel gewoon in de winkel kopen en de "napolitano" er aan toevoegen.

Read more...
 

Paprikalasagne

E-mail Print PDF

Na de vegan challenge ben ik veganistischer gaan eten, maar ben ik niet meer helemaal veganistisch. De ei in de lasagnevellen maakten vandaag niet helemaal veganistisch, maar de bechamelsaus is dat wel. Tussen de bladen: kant en klare sugo en een mengsel van linzen, doperwten, ui, wortel, knoflook, champignons en paprika.

Paprikalasagne

 

Read more...
 

Boerenkool met rooktahoe

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 30. Het seizoen van de winterstamppotten is weer begonnen. Vandaag op het menu boerenkool. De rest eet worst en ik wilde iets dat daar in de buurt komt. Ik ben op zoek gegaan naar rookworstkruiden, heb een blok tahoe daarin laten marineren, heb de tahoe daarna gerookt en zachtjes gebakken en vervolgens gestoofd in de saus die ik van de marinade had gemaakt. Prima smaak, maar toch nog wat minpuntjes.

boerenkool met rooktahoe

 

Read more...
 

Gebakken portobello

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 31. "Kijk maar wat we eten." Dat is altijd een lastige opdracht om mee te nemen naar de winkel. Aan de ene kant leuk, want je kan zelf kiezen wat je wil. Aan de andere kant, je wilt ook allebei lekker eten. We deelden gebakken krieltjes en snijbonen en ik koos voor mij een portobello. Het idee was om daar een jus van olijven, kappertjes en zongedroogde tomaat bij te maken. In de hectiek van 4 pannen op het vuur draaide ik mijn jus pan te hoog en voor ik het wist was de basis zwart. Ik heb de jus dus maar laten zitten. De rest was te eten, maar niet echt super.

Geen foto, ik was blij dat ik kon eten.

Read more...
 

Roti speciaal

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 29. Na een brunch met een broodje tahoesalade de avondmaaltijd: roti! Het zal absoluut niet authentiek zijn, maar ik pas wel vaker gerechten aan, als ik het vegetarisch of veganistisch wil hebben. Normaal maak ik dit met een ei en zonder tempeh en bruine bonen. Nu heb ik maar eens uitgepakt. Roti speciaal dus.

roti speciaal

 

Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  10 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 14
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Laatste blog


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.